Sidestruktur kan ha mye å si på prisen, men ikke nødvendigvis så mye som man kanskje tror. En nettside med 5 undersider krever mer jobb enn en nettside med 50 undersider, og burde derfor koste mer.

Men hva med tilfeller hvor 45 av disse sidene vil benytte den samme visuelle strukturen og dermed kun måtte lages en gang, og det er kun innholdet som endres. Da virker det plutselig ikke så mye så fremt man ikke skal benytte en tekstforfatter til å skrive teksten.

Hva du bør tenke på

Tegn opp et sidekart for nettsiden, dette vil hjelpe deg å sette tankene i system, men også å kunne se hvor mye arbeid det faktisk skal være snakk om.

Hvis prosjektet skal leveres internt så er dette en viktig prosess uansett, og hvis det skal gjøres av et byrå så vil dette være til stor hjelp.

Her anbefaler vi å bruke whiteboard/ipad eller andre medier hvor det er lett å flytte på ting og redigere underveis. Post-its kan også være en god løsning. Hvis du ønsker en digital løsning kan man bruke f.eks gloomaps.com som er gratis med noen begrensninger.
Nettside kart eksempel